Mikotoksinler

Mikotoksinler, bazı küfler tarafından doğal olarak üretilen toksik bileşiklerdir. Mikotoksinüreten küfler, tahıllar, kuru meyveler, kuruyemişler ve baharatlar gibi çok sayıda gıda maddesinde ürer. Küfler, hasattan önce veya sonra, depolama sırasında, genellikle ılık ve nemli koşullarda gelişir. Mikotoksinlerin çoğu kimyasal olarak stabildir ve gıda üretim proseslerinden etkilenmez.

Yüzlerce farklı mikotoksin tanımlanmıştır. Ancak yaygın olan ve insan sağlığı ile hayvancılık
için önemli risk taşıyan mikotoksinler için birçok ülke mevzuatında limitler getirilmiştir.

● Aflatoksin
● Okratoksin A
● Deoksinivalenol
● Zearalenon
● Fumonisin
● T-2 & HT-2
● Patulin

Mikotoksin Analiz Metotları

Mikotoksinler ürün içerisinde homojen olmayan bir dağılım gösterir. Analiz numuneleri buğday, mısır gibi analitik olarak kolay veya baharat, kahve ve yemlerde olduğu gibi karmaşık olabilir. Analiz edilecek ürün için doğru örnekleme yapmak ve doğru analiz metodunu seçmek çok önemlidir. Mikotoksin analizi için hızlı test kitlerinden LCMSMS’e kadar çeşitli analitik metotlar mevcuttur.

LFD: Hızlı, kantitatif sonuç
KART: Belirlenen tespit limitinde var/yok analizi
ELISA: Hızlı, aynı anda çok sayıda numune sonucu
HPLC: Referans metotlar
LC MSMS: Çoklu mikotoksin taraması

Matriks, numune sayısı, mevcut donanım ve personel altyapınıza bağlı olarak, en uygun analiz metodunu birlikte belirlemek için sizi arayalım.

Mikotoksin Analiz Metotları | Bilgi Talep Formu